25 Mayıs 2013 Cumartesi

Kaçak Tütün Fiyatları? AÇık Tütün Fiyatları? Sarma tütün Kaliteli Tütün, Tütün Toptancıları

TÜTÜNLE İLGİLİ BAZİ YORUMLAR. :))


ulan sigaraya verceğim parayla araba alırdım" diyenler için şahane yöntem. şöyle ki;

200 tane filitre 3,5 lira. günde bir paket sigara tüketenler için aylık mebla; 10 lira.
yine, günde bir paket sigara tüketen biri için 1,5 - 2 hafta götüren 100 gram tütün 3 - 3,5 lira. 
ve bir kere alıp yıllarca kullanabileceğiniz sarma aparatı 10 lira.

ve hatta, bir yılda sigaraya vereceğiniz para 1260 lira iken sarmaya vereceğiniz maksimum para 180 lira olmakta. (3,5 liralık sigara baz alınmıştır)

(bkz: hesaplayan adamlar)

ayrıca sigarayı bırakmak isteyenler için de yegane yöntem zira sardıkça bunalıyorsun bunaldıkça daha az içiyorsun.
  1. orta kismina kagidi yerlestirip, ugrasmadan sigaranin sarilacagi kücük aletler isi kolaylastirir, yeni baslayanlar icinde zamandan kazandirir. hatta ilerleyen zamanlarda tütün sarma islemini hobi haline getirir. ama bu aletlerle ayakta sarmak pek akil kari degildir.
  2. filtre ile sarmaksa iyice zordur. saran rabet görür. ocb marka slim filtrelerle çok keyifli bir uğraştır. her türlü ortamda ilgiyi üstünüze çekersiniz ama tütün saranlar aslında bunsan pek hoşlanmazlar. çünkü paketden sigara içmekle arasında bir fark yoktur kendileri için. hatta bu ilgi gereksiz
    1-neden sarıyorsun?
    2-daha mı ucuz?
    3-nasıl sarıyon?
    4-banada sarar mısın?
    sorularına maruz bırakır
    sırasıyla güzel,evet,böyle, hayır cevaplarının verilmesine yol açar.
  3. parasizliktan baslanan, 150-200 gr tütünle en az 2 hafta idare edebilmenizi saglayan olay. fekat ya milletin ici fesat, yada herkes mariuanaci ki her ilk gorene "vaaay baba o sigara dolu mu?" "birader ciftli saralım onu ya" "yapistirrrrr" (buda ne manaya geliyorsa artik) sorularini zikrettiren olay. birde sigarasi kalmadigi icin nerdeyse cogu kisinin fellik fellik sizi aramasini, "ayyy sen tukurugunle yapistiriyorsun onu ya,sen sarsan da ben yalasam olmaz mi" diyen bir bayan arkadas yuzunden parmagin tukruk icinde kalmasini saglar. ilginctir,parmaklari sapsari yapar, kokusu bir hafta uzerinizden cikmaz ve herkesten "esrarke$" damgasi yersiniz ama feci derecede ucuzdur da.
  4. eğlenceli olay. sırf yapması çok hoşuma gittiği için sarıyorum. sarmışken de içeyim diyorum. hasta mıyım neyim.
  5. sigarayı, canı çektiği için mi yoksa sıkıntıdan mı içtiğini anlamadan içenlerin derdine deva olan uğraştır. çünkü, işin içine hazır sigarayı yakıp içmek yerine el emeği gerektiren, bunu yapmak için de gerçekten istekli olmayı şart koşan bir gerçeklik girer. hayatımızın bilgisayar başında geçtiği bu tatsız tuzsuz devirde, otomatikleşen el hareketleriyle kendini zehirlemek yerine, kendine 6-7 dakika zaman ayırmaya yarar üstelik. can çeker, ekrandan tütün paketine doğru kayar bakışlar... el uzanır, önce bir kağıt çekilir, düzeltilir, sonra tütün paketi açılır bir tutam alınır ve özenle sarılır. bütün bunları yaparken, hem gözler dinlenir, hem de işle ilgili düşünceler sanki daha bir düzenli akar.
    sonra mis gibi bir ilk nefes çekilir. verilen emeğe saygı gösterilir, sigara bitene kadar ancak o sigaraya yakışacak durumlarla ilgilenilir. güzeldir, rahatlatıcıdır üstelik daha az sayıda daha nitelikli, daha zevkli zamanlar yaratılmıştır.
  6. genellikle avrupa'da yaşayan öğrenci milletinin sigara içme yöntemidir. bir paket sigara (ki 20 değil 17 tane bulunur içinde) ortalama 4 € olduğundan olsa gerek. diğer taraftan bir paket tütün, bir paket sigara kağıdı* ve bir paket ince filtre yaklaşık 6-7 € gibi bir şey tutar ve 100'den fazla sigara çıkar içinden. 
    bildiğin parasızlıktır yani nedeni.
    gelin görün ki, elinizde kalan tütün ve çarşafla türkiye'ye geldiğinizde accayip prim yapar bu eylem. "cool" bulan insan çoktur. ot sarmayı çağrıştırdığından olsa gerek, diye düşünmekteyim.
    ayrıca meşakkatli bir süreç olduğundan, içilen günlük sigara sayısını da ciddi şekilde azaltır. hem de daha katkısız, daha doğal, daha az zararlıdır. 
    tüm bunlara rağmen camel paketinden bir dal alıp yakmanın keyfini hiçbir şeye değişmem. 
    (bkz: sigaranın yararları)
  7. almanya özelikle de berlinle özdeşleştirdiğim eylem. yani berlinde yaşayan öğrenciler arasında sarmayı bilmeyen yok gibidir. sigaraya başlatan eylemdir aynı zamanda, işin büyüsüne çok kapılmamak gerek, ama ekonomik açıdan sigara tiryakilerinin işine yarar, üstelik havası da var. türkiyede genelde entelektüel kesim tarafından tercih edilir, ne zaman süper bir hocam olsa ders aralarında tütün saran biri oluyordu. ögrenciler arasında tütün saran görürseniz bu kişinin uzun süren bir avrupa macerası oldugu çıkarımını yapabilirsiniz.
  8. 5 aylık paris ikametim sırasında alışmıştım buna. learning curve bir-iki hafta arasında değişir. öğrenince otuz saniyede sarabildiğinizi görüp mutlu olursunuz. maddi olarak paket almakla karşılaştırınca yüzde 75'e varan oranlarda tasarruf sağlaması bir yana, fabrikada sarılmış sigarayla karşılaştırınca sağlığa da daha az zararlı olduğu söylenmektedir, zira elde sarılan tütün daha gevşek olur ve sanırım sigara tütünü kadar katkı maddesi de yoktur içinde. yakında türkiye'de de yaygınlaşacağını tahmin ediyorum.. illa içecekseniz winston, lark, monte carlo v.s. gibi iğrenç şeyler yerine adam gibi tütün için.. buna alışanı normal sigara kesmez, saman gibi gelir, onu da söyleyeyim.

    nasıl sarılır: en kolay yolu bir bilenden öğrenmektir. önce gereken malzemeleri sayalım: filtre, kağıt (rızla v.s.), tütün

    bir kağıt çekilir parmaklar arasında tutulurken dibine bir filtre yerleştirilir. sonra bir miktar tütün kağıdın üzerine konur, kağıdın iki ucu birbirine sürtülerek tütünün yayılması sağlanır. filtreyi düşürmeden tabi.. istenen sertlik ve şekil elde edilince kağıdın bir ucu tırnakla bastırılarak içe katlanır sonra yapışkan tarafı yalanıp yapıştırılarak sarma işlemi biter.

guzel yapildigi zaman, tutunu icmesi cok zevklidir. kokusu etraftakileri hemen ceker "olm bu ne yaa miss gibi koktu?" gibi sorular gelir bu olaya yabanci ki$ilerden. bazi tutun tabakalarinda ozel sarim mekanizmasi da vardir. paylaş19.07.2001 13:19 migfer şikayet tutun sarmayi beceremeyip de siz sararken ozenerek "banada sarsana bi tane" diyenler yuzunden vazgecilen aliskanlik paylaş24.10.2001 07:17 mezopan şikayet köy ve kasabalarda yaşamaya devam eden bir olgudur...mümkünse kaçak tütün kullanılması tavsiye edilir...köyün sakinleri, işin erbabı olduklarından, sıgarayı birkaç saniyede sararken, acemiler (özellikle şehirden gelenler) saatlerce uğraşıp durur ve kahve erkanına madara olurlar... paylaş24.10.2001 08:16 hayirsiz adam şikayet ya bende bir ozur var, ya da gercekten cok zor bir i$ bu. cok tutun koyarsin dolma gibi olur kagidi kavu$maz, az tutun koyarsin bu sefer ereksiyon problemli pipi gibi olur , fazla islatirsin kagit dagilir, az islatirsin kavu$maz, deli eder insani. ama super yapan hatta i$i cok daha cabuk kapip benden daha iyi sarmaya ba$layanlar gordum, demek bende bir problem var. paylaş24.10.2001 08:23 gotterdamerung şikayet gunde bir paket default sigara içen bir insanin eger sarmakta zorlanmiyor ise, sigaraya harcadigi paranin yarisinin yarisina inmesini saglar, hatta su gunlerde ortalama gunde bir paketle gecen 1 hafta size 2.000.000 ila 4.000.000 arasinda bir harcama yaptirir. (bkz: tesvik eden enrty girmek) paylaş25.10.2001 00:46 wolverine şikayet (bkz: sarma sigara) paylaş25.10.2001 01:30 stinkfist şikayet sakar insanlar tarafindan yapilirken kesinlikle pantolon giyilmesi gerekir, ben bugun bunu gordum. eldiven de fena bir opsiyon degildir. paylaş09.07.2002 03:20 ~ 03:20 aib şikayet (bkz: fabrika kizi) paylaş09.07.2002 03:29 hyphen şikayet (bkz: turk el sanatlari) paylaş31.07.2003 22:11 kermith şikayet its in your hands özlü sözü unutulmamalıdır herşeyden önce. yuvarlanan tütün temsili düşman kuvveti olarak algılanmamalı, hoyratça ezilmemeli. narin bir insan evladı ile sevişir gibi oynaşılmalı. sanki o sizi yuvarlıyormuş gibi hissetmelisiniz. yumuşak hareketlerle sevişen kağıt ve tütünü toplamaya ortadan başlamazsan sittin sene başarılı olamazsınız bunu da unutmayın. ayrıca yapışkan kağıt bulunamadığı zamanlarda alınan arap menşeili kağıtları yapuşkan tarafı bulmak için ters yüz etmeyiniz. narin ısırıklarla kağıttan parçalar koparıp yutun veya sağa sola tükürün isteğe göre. hoyrat diş darbelerinden gene uzak duruyoruz. hadi bakalım göreyim sizi, parmaklara kuvvet.